"Через майдани та національні круглі столи, політичні суперечки та відвертий діалог ми йдемо шляхом порозуміння та національної консолідації. Шлях цей надзвичайно тернистий. Але пройти ми його маємо спільно, пліч-о-пліч. Переконаний: економічні негаразди та політичні чвари минулого року лише загартували нас. Це наш досвід, наші уроки і наші спільні історичні екзамени. І в 2013 році, попри всі виклики, ми достойно склали іспит на державну зрілість", - сказав Віктор Янукович у своєму новорічному зверненні до українців.

Дивіться також: Ми будемо в Євросоюзі, – народ України звернувся до Януковича [Відео]

Президент обіцяє, що влада і далі йтиме шляхом побудови європейської України, шляхом глибокої модернізації економіки та послідовного підвищення якості життя громадян.

Особлива турбота - пенсіонерам та дітям, великим родинам, інвалідам, усім тим, хто потребує підтримки та турботи держави, - каже Янукович.

Читайте також: Суспільство зрозуміло, що вміє і може захищатись, – експерт про Євромайдан

Глава держави коротко описав також особливості зовнішньої політики України.

Ми продовжуємо працювати над угодою з Європейським Союзом. Ми відновили дружні, братерські стосунки з Росією. І ми здійснили справжній прорив у відносинах з Китаєм. Ми забезпечуємо дієву рівновагу між Заходом та Сходом, не поступаючись ні на крок своїми національними інтересами, - наголошує президент.

Як зауважив Віктор Янукович, "такі кроки дають нам реальну можливість впевнено дивитися вперед, зберігаючи в новому 2014 році високі соціальні стандарти та спрямовуючи необхідні ресурси на прискорений розвиток конкурентоздатного національного виробництва".

До слова, з нагоди початку головування Грецької Республіки у Раді ЄС Віктор Янукович надіслав вітання президенту Каролосу Папуліасу, в якому висловив сподівання щодо сприяння Греції у співпраці України та Євросоюзу.