Стрілянина на будівництві. Під час акції протесту проти забудови прибережної зони Дніпра, охорона будмайданчика застосувала зброю. Постраждали активісти та міліціонер. За фактом стрілянини на Микільсько-Слобідській вулиці столиці розпочато кримінальне провадження. Про це заявив керівник міліції Києва, який наступного дня після інциденту з’явився на засідання Київської міської ради.

Місцеві мешканці, я кажу, були місцеві мешканці, були які не хотіли битися, вони хотіли захистити своє право. І повірте, я з ними, і я буду захищати їх право. Але з другого боку я побачив, у мене є списки отих людей, які постійно ходять по будівництвах. Вони живуть у Переяславі, Білій Церкві, Києво-святошинському, Броварах. І встає питання, що вони роблять у місті Києві на цих будівництвах,
— пояснив він.

Однак, схоже, не всі правоохоронці відкрито демонстрували підтримку активістам.

Депутати вирішили створити робочу комісію, яка інспектуватиме усі проблемні забудови. Сподіваються, таким чином звести нанівець подібні протистояння в столиці. Але розставити усі крапки над "і" та з'ясувати, хто саме застосовував зброю, які громадські організації підтримують забудовників і навпаки, чиє авто зі зброєю виявлено на території будмайданчика і наскільки вона легальна, здатне тільки слідство. Тим часом забудовник, аби підтвердити легітимність зведення багатоповерхівки, вдається навіть до фальсифікації дозвільної документації.

Від берега малої річки забудова може бути на відстані 50 метрів, у великої річки – 200 метрів. І вони написали, що у нас тут Дніпро - мала річка. І починають забудову у 50 метрах,
— каже депутат Київської міської ради Марк Гресь.

Щоправда, так звані громадські охоронці конфлікт гасили вогнегасниками, стріляниною в активістів та бійкою. Загалом, протести проти забудови берега Дніпра тривають не один місяць. І хоча київська влада обіцяла заборонити будь-яке будівництво в рекреаційних зонах, а малі фракції з цього приводу навіть блокували трибуну, депутатська більшість і надалі виділяє прибережні ділянки для забудов. Щоправда, після кривавої бійки на Микільсько-Слобідській, Київрада таки ухвалила рішення про знесення споруд, які зводяться із порушенням закону. Та чи буде воно виконуватися, покаже час.