У ній йдеться, що голова фракції "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков заплатив близько 500 тисяч доларів Забзалюку, аби той покинув лави БЮту. Окрім того, Рибаков, за словами Забзалюка, пропонував додатково оплачувати роботу з дискредитації керівництва опозиційних партій.

"Зокрема, здійснюються щомісячні виплати у розмірі 20-25 тис. дол. США, а також близько 500 тис. дол. США за кінцевим результатом проведеної роботи", — зауважив БЮТівець.

Як підтвердження своїх слів, депутат заявив про аудіозапис, який робив під час розмови з лідером депутатської групи "Реформи заради майбутнього".

Забзалюк просить Генпрокуратуру "перевірити дотримання чинного законодавства народними депутатами при виплаті зазначених сум, а також встановити законність джерел отримання ними таких коштів".

Як відомо, Роман Забзалюк заявив, що ніколи не виходив з "Батьківщини", а членом фракції "Реформи заради майбутнього" став, щоб провести депутатське розслідування, довести та запобігти провокаціям проти опозиції.

При цьому він оприлюднив аудіозаписи, на яких чути голоси, схожі на Забзалюка і лідера групи "Реформи заради майбутнього" Ігоря Рибакова.

В ході розмови Забзалюку запропонували гроші за його перехід і його діяльність проти "Батьківщини": "За продаж своєї совісті пропонуються скажені гроші. Мова йде про суму в розмірі 500 тисяч доларів відразу, потім щомісячна зарплата 20-25 тисяч, плюс надбавки за активну брехню проти опозиції". Політик заявив, що отримав 450 тисяч доларів.

Нагадаємо, 23 грудня минулого року спікер Володимир Литвин повідомив, що Роман Забзалюк вийшов з фракції БЮТ.