Про це депутат повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За даними документу, з 19 січня працівники органів та підрозділів Міністерства внутрішніх справ забезпечені такими засобами:

- засоби індивідуального захисту (протиударні шоломи, бронежилети, комплекти захисту рук та ніг, протиударні щити);

- засоби активної оборони (гумові або пластикові кийки, наручники, електрошокові пристрої, балончики з препаратами сльозоточивої та дратівної дії, ручні газові гранати, патрони і пристрої для них вітчизняного виробництва, споряджені гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії).

Читайте також: З’явилося відео, яке підтверджує, що “Беркут” стріляв із рушниць 22 січня

Окрім того, силовики забезпечені протигазами, світлошумовими гранатами, димовими гранатами, водометами, бронемашинами та іншими транспортними засобами.

В.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко наголошує, що працівники МВС “не озброєні та відповідно не застосовували табельну вогнепальну зброю чи (або) снайперські гвинтівки”.


Депутат Леонід Ємець зауважує: “якщо у вас є факти використання іншого, відсутнього в переліку, знаряддя - це вже підстава для кримінального провадження”.

Нагадаємо, народний депутат Геннадій Москаль вважає, що МВС говорить неправдиву інформацію щодо патронів, які застосовують правоохоронці.