"Захід сьогодні все ж таки сподівається на якесь конструктивне розв'язання ситуації. Але готується і до поганого сценарію", — сказав Перебийніс в ефірі "5 каналу", передає Укрінформ.

Перебийніс пояснив, що "заяви від Росії, від російського керівництва та російських дипломатів у Мюнхені, зокрема, не мають жодних ознак того, що Росія хоче і спроможна піти на якийсь компроміс".

Тому я думаю, що і ми зараз підходимо до перегорів у Мінську з обережним оптимізмом, але маємо готуватися і до іншого сценарію,
— зауважив речник МЗС.

Він підкреслив, що терпіння не є безмежним: "Терпіння Заходу стосовно дій Росії все-таки має свою межу. Риторика, яку продемонстрували канцлер Німеччини та президент Франції минулого тижня, а сьогодні Барак Обама, свідчить про те, що справді те, що має відбутися в середу — це чи не останній шанс все ж таки прийти до якоїсь спільної думки, до мирного розв'язання цієї ситуації, яка є в Україні".

Читайте також: Росія двічі порушила територіальну цілісність України, — Меркель

Нагадаємо, Президент США Барак Обама заявив, що ще не прийняв рішення про надання Україні зброї, однак попросив своїх експертів розглянути можливі шляхи надати нам захисну зброю.