Глава шведського МЗС Карл Більд у мікроблозі Twitter написав, що обов'язком кожного українця є забезпечення мирного вирішення конфлікту після трагічної загибелі людей.

Глибокий жаль через загибель демонстрантів висловив Мартін Шульц. А також закликав учасників конфлікту утримуватися від насильства, бо це не вирішить конфлікт. Про це Президент Європарламенту повідомив у своєму Twitter.

Подібні заклики лунають і з Вільнюса. Глава литовського МЗС у своєму Twitter написав, що криваві сутички на вулицях Києва — це крок назад. Лінас Лінкявічус також закликав до стримання та відповідальності з обох сторін. Усе заради того, аби відновити діалог.

Джеффрі Пайєт — Посол США в Україні — чи не єдиний, хто згадав про санкції. "Вважаємо, що кризу в Україні можна розв’язати шляхом діалогу. Розглядаються всі варіанти санкцій у відповідь на застосування насильства", — зазначив американський дипломат на своїй сторінці у соцмережі.

Натомість, російське МЗС в офіційній заяві щодо ситуації в Україні наголосило, що бойовики, які прийшли на підмогу опозиції, б'ють правоохоронців та палять машини. Відтак, російські дипломати переконані, що опозиція не контролює ситуацію в Києві. А тому закликає опозиціонерів відмовитись від ультиматумів і піти на діалог з владою.