Після зустрічі з Папою Римським Франциском Арсеній Яценюк заявив, що "захоплення військових інспекторів ОБСЄ у Слов’янську – це ще один доказ, що так звані мирні протестувальники з російськими паспортами є реальними терористами".

Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Такі дії терористів Яценюк назвав неприпустимими. Український прем'єр нагадав, що такі дії Росія не засудила.

Це чіткий знак, що Росія підтримує цих бандитів і злочинців, які залякують мирне населення, стріляють в місцеве населення і солдатів та тероризують не тільки Україну, а й усю Європу – за допомогою сил, які очолюються Росією, – наголосив Яценюк.

Читайте також: Яценюк попросив Папу Римського помолитися за Україну

"Вимагаємо від Російської Федерації виконувати її міжнародні зобов’язання і всі двосторонні та багатосторонні угоди, в тому числі й Женевські домовленості. Вимагаємо від Росії відкликати свої сили безпеки, не провокувати і не підтримувати очолюваних Росією терористів, які перебувають на території східної України. Ми вимагаємо від Росії залишити нас у спокої", – закликав він.

Нагадаємо, згідно з повідомленням поінформованих джерел, спеціальна група переговірників із ОБСЄ їде на Донбас, де заручниками озброєних сепаратистів стали їхні колеги.