Відтак, під "закон про амністію" не підпадає справа проти воєнізованого формування Самооборона Майдану, відкрита 13 лютого.

В цьому разі для нас було важливо вирішити питання хоча б стосовно закриття справ проти активістів, відкритих до 2 лютого. Ми не маємо сьогодні жодних ілюзій, і, зрозуміло, що влада робитиме кроки, щоб надалі відкривати провадження проти активістів Майдану. Зрозуміло, що сьогоднішнім позитивним рішенням кримінальне переслідування активістів не завершиться. Воно буде. Але вже стосуватиметься не тих 108 кримінальних справ і не тих майже 2000 людей, яких могли б заарештувати вже завтра,
— пояснив Тягнибок.

Водночас, свободівець запевнив, що тиск на владу продовжується і "остаточна перемога буде лише тоді, коли будуть остаточно задоволені усі вимоги Майдану".

"У процесі цієї боротьби можуть виникати різні моменти та неприємності, очевидно, будуть намагання влади і далі кримінально переслідувати. (...) Зараз ми маємо добитися вирішення проблем Майдану і захисту всіх наших активістів", — додав він.

Як відомо, близько години тому на сайті Генеральної прокуратури з'явилося повідомлення, поява якого була обов'язковою умовою для набуття чинності "закону про амністію". Людей обіцяють звільнити від кримінальної відповідальності впродовж місяця.

Члени самооборони і "Свободи" не довіряють обіцянкам влади і стоятимуть біля будівлі КМДА впордовж ночі на 17 лютого, тобто до набрання чинності закону "про амністію".