"Прийнято рішення підтримати Тараса Сітенка, оскільки кандидат йде на твердому другому місці. Ми бачимо, що у цього кандидата є потенціал", – вважає голова міської організації ВО "Батьківщина" Любомир Григорець.

Тарас Сітенко – основний конкурент нинішнього одіозного мера, – вважають у "Самопомочі". Концентрація голосів на користь демократичного політика – шанс для Харкова стати на європейських шлях розвитку, переконаний сам кандидат.

Підтримка демократичних сил – це дуже важливо для мене, як для кандидата від "Самопомічі", і дуже важливо для Харкова з точки зору проєвропейського вектору розвитку міста. Тому я вважаю, це підтримка не тільки мене, а й Харкова – майбутнього європейського міста,
— каже кандидат на посаду Харківського міського голови Тарас Сітенко.

Втім, на заваді чесному волевиявленню у місті можуть стати фальсифікації.

Нам відомо, що готується фальсифікації. Я свідомо озвучу етап, при якому це буде – це етап при підрахунку і поверненні між районними територіальними комісіями та виборчими дільницями,
— зазначає народний депутат України, "Об'єднання "Самопоміч" Роман Семенуха.

Заради контролю підрахунку голосів демократичні сили вестимуть свою статистику на всіх дільницях регіону та озвучать результати власних екзитполів.