Про це повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

У зв'язку із зволіканням виконання численних доручень прем'єр-міністра України, у вівторок, 26 серпня, було скликано термінове засідання Кабінету Міністрів України, на якому ухвалено низку рішень,
— йдеться у повідомленні.

Так, уряд прийняв рішення:

1. Про передачу зброї і військової техніки зі складів Міноборони для потреб армії, Національної гвардії та збройних формувань, які беруть участь в антитерористичній операції, невідкладно – протягом 48 годин із моменту заявки керівництва АТО.

2. Про негайний ремонт і модернізацію без додаткових погоджень і дозволів всієї військової техніки 3-4 категорії, яка належить Міноборони і перебуває на виробничих потужностях Державного концерну "Укроборонпром".

3. Про невідкладне викуповування Міністерством оборони і Нацгвардією всієї військової техніки, яка виготовляється ДК "Укроборонпром" і перебуває на його складах, і негайне поставлення її в зону бойових дій. Крім того, затверджено рішення і придбано нові бойові вертольоти для подальшого направлення в зону АТО, поінформували у Кабміні.

Крім того, Кабмін придбав та затвердив рішення про відправлення в зону АТО нових бойових вертольотів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України виділив 9,1 млрд гривень на потреби Збройних Сил та інших військових формувань, які беруть участь в антитерористичній операції на сході країни.