Про це на брифінгу сьогодні повідомила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір.

Державні оборонні підприємства виконують доручення президента щодо посилення обороноздатності армії. За три останні доби Збройні сили України отримали від державних підприємств більше тисячі зразків нового і модернізованого озброєння та військової техніки, а саме 21 радіолокаційну станцію, 18 гаубиць, 10 бронетранспортерів, — повідомила Кушнір.

"Підрозділи Збройних сил України отримали з арсеналів баз і складів 9 переносних зенітних ракетних комплексів "Ігла", 10 протитанкових ракетних комплексів "Фагот" і 917 одиниць стрілецької зброї, 12 командно-штабних автомобілів і 5 вантажних", — додала спікер Міноборони.

Також, за її словами, минулого тижня ремонтні бригади Збройних сил України та державні підприємства оборонної галузі відремонтували 30 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, 43 одиниці бронетанкового озброєння і 235 одиниць автомобільної техніки.

Крім цього, за минулий тиждень Збройні сили закупили для бійців АТО 720 бронежилетів, більше 5 тис. утеплених курток, понад 9 тис. утеплених штанів, а також утеплені берци та костюми для захисту від води.

До слова, державний концерн "Укроборонпром" отримав від Міністерства оборони замовлення на ремонт і модернізацію військової техніки на 230 мільйонів гривень.