"За останні дні це вже третій трагічний випадок після того, як з російської території було збито літаки АН-26 та СУ-25 Збройних Сил України. Ми не виключаємо, що цей літак також був збитий, і наголошуємо, що Збройні Сили України не здійснювали жодних дій щодо враження цілей у повітрі", — йдеться у повідомленні прес-служби Президента.

Крім того, Президент України від імені держави висловлює найглибші та найщиріші співчуття родинам та близьким загиблих в цій жахливій трагедії. Здійснюються всі можливі пошуково-рятувальні заходи.

Також Порошенко звернувся до Кабінету Міністрів з тим, щоб терміново було створено Державну комісію з розслідування цього інциденту з метою належного розслідування причин цієї трагедії. Президент запропонував залучити до роботи цієї Комісії фахівців ІКАО та інших міжнародних структур, а також представників Нідерландів та Малайзії.

Нагадаємо, в Україні на кордоні з РФ розбився малайзійський лайнер з майже 300 людьми на борту.

За словами радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, цивільний літак на Торезом збили проросійські бойовики з зенітно-ракетного комплексу "Бук".