Про це він заявив в ефірі програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер" в неділю ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

Я вважаю, що президент США допустив величезну помилку, публічно і неодноразово відхиляючи прохання України про військову допомогу. Це стало сигналом для Володимира Путіна, мовляв, США не збираються робити те, що необхідно, ми показали, через яку лінію не перейдемо, і кидаємо Україну, коли їй необхідна наша допомога, військова підтримка. А це суперечить Будапештському меморандуму 1994 року, який США теж підписували. Я думаю, це найбільша помилка президента Обами в ході цієї кризи,
— зазначив Крамер.

Американський дипломат підкреслив, що остаточне рішення з питання надання можливої військової допомоги Україні приймає президент США, і не варто звертати увагу на будь-які чутки і витік інформації, поки сам Обама не виступить і не оголосить про зміну своєї політики.

Дивіться також: Зброя для захисту. Чи дочекається Україна озброєння від США?

Експерт також додав, що США слід було надати військову допомогу Україні ще влітку 2014 року, щоб допомогти відновити контроль над своєю територією.

"Якби ми погодилися надати оборонну зброю Україні, допомогли б у захисті її території, то зараз була б абсолютно інша ситуація", — переконаний він.

До слова, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що кожна країна Альянсу сама має визначатися щодо постачання озброєнь Києву.