Про це повідомила прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

27-30.01.2015 у Мар‘їнському районі у зв'язку з активізацією бойових дій РДА спільно з волонтерами та військовими проводить вивезення жителів міст Мар‘їнка та Красногорівка. З усіма, хто бажає виїхати із зони бойових дій, зв'язуються й переправляють у безпечні міста, селища й села не лише Мар‘їнського району, але й в інші безпечні райони області,
— йдеться в повідомленні.

В ОДА зазначили, що станом на 30 січня з міст було організовано вивезено близько 200 осіб, з них 80 — діти. Водночас повідомляється, що велика кількість жителів Мар‘їнки та Красногорівки, які переїхали, ніде не реєструються, тому кількість внутрішньо переміщених осіб може бути набагато більшою, і реально відстежити її неможливо.

Також в ОДА заявили, що майже всі служби району (зокрема Пенсійний фонд України, районний Центр зайнятості, відділи освіти та охорони здоров'я) цього тижня переїхали до Курахового через бойові дії. Ці служби відновлять свою роботу 2 лютого 2015 року.

Тим часом спеціальна наглядова місії ОБСЄ в Україні зафіксувала в різних районах Донецької області пересування військової техніки та транспортних засобів без розпізнавальних знаків.