Народ же своїх ангелів-захисників почав вшановувати одразу. А нині чи не в кожному регіоні України на честь воїнів Небесної сотні встановили пам’ятний знак чи назвали вулицю, площу або сквер.

Київ

У столиці до Дня Незалежності встановили одразу 2 пам’ятники воїнам Небесної сотні. Меморіал Героям відкрили в Борисполі – на пам’ятній дошці викарбувані імені всіх, хто віддав життя за ідеї Євромайдану та портрет легенди Майдану козака Гарвилюка, який бореться з птахом беркутом.

Ще одну пам’ятку встановили в центрі Києва — на території студентського містечка Київського політехнічного інституту.

В цьому є певний символізм, кажуть творці монументу, адже саме студенти стали рушійною силою під час Майдану.

Пам'ятник зроблений у вигляді козацького хреста.

Одразу ж після трагічних подій вулицю Інститутську неофіційно почали називати — вулиця Героїв Небесної сотні. Узаконили назву 20 листопада. Згідно з рішенням Київради частина вулиці Інститутської від Майдану Незалежності до вулиці Ольгинської офіційно називається алея Героїв Небесної Сотні.

Окрім того, євромайданівці та громадські активісти також хочуть створити Музей Майдану. Для цього вже зібрали понад півтори тисячі артефактів. Приміром, розписані й розмальовані щити, бейсбольні бити, колекція революційних касок тощо.

Меморіал на честь загиблих Героїв відкрили і в Броварах. Монумент заввишки у 3 метри і вагою 3 тонни встановили у центрі міста.

Черкаси

Пам’ятний знак героїв Небесної сотні встановили в Черкасах навпроти місцевої ОДА, “щоб він нагадував чиновникам, що люди загинули не за посади, а за вільну Україну”.

На Черкащені відразу у кількох населених пунктам місцеві вулиці Леніна перейменували на вулиці героїв Небесної сотні. Так, у селі Свидівок поблизу Черкас з'явилась перша в Україні вулиця на честь Героїв Небесної сотні. А у Каневі на честь героїв перейменували найдовшу вулицю міста.

Херсон

Дві хороші справи одночасно у Херсоні – і Леніна позбулись і віддали шану героям. На місці ліквідованого Ілліча відкрили пам’ятник Небесній сотні. Постамент розмальований національними синьо-жовтими та бандерівськими червоно-чорними кольорами.

А от херсонські меценати організували поїздку на море дітей, чиї батьки загинули на Майдані.

Івано-Франківськ

В Івано-Франківську вшанували усіх воїнів Небесної сотні – на честь Героїв назвали площу, а також віддали шану юному земляку Роману Гурику, який загинув від пострілу снайпера у столиці 20 лютого — на честь хлопця назвали вулицю. А на території Прикарпатського університету, де навчався хлопець, встановили пам'ятник.

Ще одного героя-прикарпатця вшанували у Калуші. На честь Ігоря Дмитріва відкрили пам’ятний барельєф.

Галицькому янголу Небесної сотні від калуських побратимів, — написано на пам’ятній дошці.

Львів

У Львові меморіальну дошку відкрили герою "Небесної Сотні" Сергію Байдовському. Пам’ятку встановили на фасаді підприємства, де працював хлопець.

Мер Львова Андрій Садовий зі сцени львівського Євромайдану заявив, що честь героїв Майдану буде увіковічнена на мапі Львова – сама громада обере для цього вулицю або площу.

А от в Стрию, що на Львівщині, з’явилась вулиця Сергія Нігояна. Саме цю вулицю виділили для будівництва помешкань воїнам АТО.

Одеса

Пам’ятник убитим активістам під час протистоянь в Києві відкрили на Одещині. Монумент з ангелом, висота якого становить 1,5 метра, встановили на центральній площі селища Комінтернівське.

Тим часом в Одесі з'явилася жива статуя воїна Небесної Сотні. Представив скульптуру воїна керівник одеського театру-студії "Їжачок в тумані".

Суми

У Сумах пам’яті героїв встановили меморіальну дошку.

Дуже символічно, що цей меморіал відкрили в Сумах, у місті розташованому за 40 км від кордону з нашим одвічним ворогом – Московською ордою, — розповів один з активістів.

Запоріжжя

Меморіал Небесній сотні з’явиться і в Запоріжжі. Наразі встановили перший пам’ятник – чоловік зі щитом та коктейлем Молотова у руках.

А на площі під стінами Запорізької ОДА, де проходили акції місцевого Майдану, відкрили пам'ятний знак, присвячений героям Революції гідності.

Вінниця

Героїв Небесної сотні та загиблих в АТО вшанували у Вінниці – на честь героїв відкрили пам’ятник у вигляді вогненного тризуба, який встановили на центральній площі міста.

Чернігів

Пам’ятник Небесній сотні з’явився і в Чернігові. На монументі зображений тризуб і вогонь, як два символи революції гідності.

Тернопіль

Найбільший в Україні пам’ятник Небесній сотні відкрили на Тернопільщині. На пам’ятнику зображена Богородиця, яка огортає карту України та з двома янголами по боках. На пам’ятнику також є символи Майдану: зламаний щит, шини та каска.

У самому ж Тернополі площею Героїв Майдану назвали головну площу міста, а також планують встановити пам’ятник героям Небесної Сотні. Біля цього пам’ятника складатимуть присягу на вірність Україні військові, силовики та інші захисники Батьківщини.

Полтава

30-метрове графіті-пам’ятник полеглим за Україну встановили у Полтаві. Його розмалювали місцеві ультрас. Над графіті площею 100 квадратних метрів працював і професійний художник.

Окрім цього, у Кременчуці з’явиться вулиця на честь героя небесної сотні Ігоря Сердюка.

Дніпропетровськ

На Дніпропетровщині у селі Березнуватівка, де народився Сергій Нігоян, встановили пам’ятник героєві Небесної сотні.

Перед Великоденм народні майстри Дніпропетровщини створили писанку, присвячену пам’яті Героїв Небесної сотні.

Тим часом, у самому Дніпропетровську на честь Героїв Майдану перейменували центральну площу міста. Раніше вона була площею Леніна. Також у місті відкрили стіну пам’яті, біля фотографій загиблих, якими увінчана стіна, запалили 250 лампадок.

Луцьк

Проща на честь Героїв Майдану є у Луцьку. Окрім того, на місцевому Меморіалі Слави також планують встановити пам’ятний знак та облаштувати на одній з вулиць капличку на честь Героїв Майдану.

Миколаїв

У Миколаєві встановили найвищий пам’ятник Небесній сотні – висота скульптури понад 4 метри. Відкриття відбулось 20 лютого — у трагічну річницю розстрілів.

За словами творців, ця пам’ятка стала наймасштабнішою роботою, яка увіковічнює загиблих під час Революції Гідності.

Кіровоград

У Кіровограді центральна площа міста, яка раніше називалась площею Кірова, носить назву Героїв Майдану. У місті також планують створити пам’ятник Героям, вже оголошено конкурс на кращий проект пам’ятки.

Ще одну вулицю Кіровограда перейменували на честь Віктора Чміленка — активіста, який загинув 20 лютого від кулі снайпера.

Житомир

В Житомирі при вході в міську раду встановили табличку з іменами героїв Небесної сотні, “аби кожен чиновник, йдучи на роботу, пам’ятав, що ці герої полягли за нову країну”.

На честь Героїв у місті також перейменували одну з вулиць.

Ужгород

В Ужгороді скверик навпроти управління СБУ віднедавна має назву сквер Небесної сотні. Таку ж назву присвоїли одній з вулиць міста.

Рівне

У Рівному пам'ять про героїв, серед яких 3 рівнян, увіковічнили у барельєфі. В основі пам’ятки — малюнок музиканта та карикатуриста Юрія Журавля.