"Дуже важливо, що врешті-решт на основі домовленостей опозиції і Президента України Віктора Януковича знайдено компромісне рішення не тільки в Законі України про амністію, а й в інших", — сказав Кравчук, пише "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу політика.

Читатйте також: Законопроект про амністію містить в собі оціночні судження, — юрист

За його словами, проект закону був узгоджений всіма керіникаим фракцій.

На моїх очах все це відбувалося: узгоджувалися деталі закону про амністію, окремі слова, позиції, вилучалися ті положення, які з точки зору опозиції могли бути неправильно витлумачені або неправильно зрозумілі. Після цього керівники фракцій сказали, що цей проект закону можна виносити на голосування у Верховну Раду,
— наголосив екс-президент

Кравчук підкреслив, що під час узгодження тексту законопроекту не було жодного тиску, і вважає ухвалений закон справжнім компромісом. "Компромісу досягнуто. Я - політичний свідок з великим політичним і життєвим досвідом - дивлюсь в очі всім і кажу так, як є: ніякого диктату не було ні від кого! Усі виставляли на обговорення пропозиції. Після обговорення вносили їх в текст", — додав він.

Нагадаємо, 29 січня народні депутати підтримали законопроект регіонала Юрія Мірошниченка про амністію затриманих учасників Євромайдану. Опозиція не голосувала.

Документ передбачає амністію для затриманих активістів, якщо протестувальники протягом 15-ти днів звільнять адмінбудівлі та розблокують вулиці (Хрещатик та Будинок профспілок не включено).

За словами опозиційних політиків, багато регіоналів були готові підтримати умови опозиції, та після приїзду Януковича все змінилося.