О 10 ранку до відділення інтенсивної терапії надійшли перші поранені з політравмами. Одразу після них до реанімації привезли ще поранених.

Менш, ніж за 5 хвилин зібралися фахівці різних профілів. Аби врятувати життя воїна усі вони працюють одночасно й злагоджено — у реанімаційній залі у бій зі смертю медики вступають щосекунди. Іноді, аби стабілізувати стан пацієнта лікарям потрібно декілька годин — більшість поранених надходить сюди у надважкому стані.

В.о. завідуючої віділенням реанімації та інтенсивної терапії Ольга Білоцерковець розповіла, що професію обирала свідомо. У реанімації працює більше 6 років, і твердо знає – немає нічого ціннішого за людське життя. Зазвичай робочий день Ольги починається задовго до восьмої ранку і ввечері не закінчується. Після ночі треба продивитись усі історії хвороб, потім традиційний обхід пацієнтів.

Таких обходів за день проводять три, це у тому випадку, коли все спокійно. Інколи, у найскладніших випадках, залучають вузьких фахівців, збирають консиліум. З початку АТО лікарі врятували майже півтори тисячі воїнів, і практично усіх повернули до повноцінног о життя.