"Наш Форум об’єднав європейських та українських політиків, які залишили свої політичні амбіції та зібрались, щоб знайти шляхи збереження цінності родини у глобалізованому світі. Ми започаткували традицію та збираємось проводити форуми щорічно, поступово розширюючи представництво", - зазначив Секретар партії Християнсько-Демократичний Союз Давид Жванія.

У свою чергу член Колегії ХДС Оксана Білозір підкреслила, що у європейців є спільні проблеми, для яких не існує кордонів: "Нам потрібно об’єднувати зусилля для подолання кризи інституту сім’ї. На Форумі ми розпочали широкий діалог щодо надзвичайно важливої проблеми – ролі сім'ї у сучасному світі, адже родина – потужний фундамент, на якому будується успішна нація".

За результатами роботи Форуму була прийнята Резолюція, в якій учасники закликали християнсько-демократичні сили сформувати дієздатні політичні союзи, які розроблять спільні європейські ініціативи, спрямовані на захист прав дітей.

"Необхідно розробити консолідований план дій європейських християнських демократів щодо законодавчого забезпечення та публічної підтримки захисту традиційних родинних цінностей, недопущення пропаганди гомосексуалізму, евтаназії, наркоманії, алкоголізму, інших негативних викликів сучасного життя", - йдеться у Резолюції.

Крім того координатор молитовної групи у німецькому Бундестазі Тіло Штайнбрінк запросив представників партії Християнсько-Демократичний Союз України відвідати у червні 2012 року ХVII Європейське Берлінське зібрання (ЕВР) – молитовний сніданок, який організовує ХДС Німеччини.

Зазвичай, його відкриває Ангела Меркель.