Як повідомляють Вісті Каменя з посиланням на батьків дітей, замість двомісних номерів дітей поселили у кімнати по 9 осіб.

Дітям не можна підходити до вікон, бо вони можуть просто вивалитись, а приймати душ можна один раз на два дні.

За словами самих учнів (10-14 років), під час грози, вони були змушені підставляти відра під дірки в стелі.

"Коли ми прибули до табору - ворота виявились зачиненими. І хоча надворі були гроза і злива, до нас півгодини ніхто не вийшов. Можливо довелося б чекати і довше, але ми одного хлопчика пересадили через паркан і він пішов шукати адміністрацію. Аж тоді ми якось врятувалися від дощу.... А потім нас привели в будиночок, в якому ми мали мешкати. Ми були шоковані. Душ нам прийняти не дозволили. Сказали що можна користуватися душовою лише через день. До того ж тільки 25 хвилин", - розповів один учень.

"Приміщення в аварійному стані. Коли йшов дощ, то кімнати заливало водою. Стеля прогнила. Постіль така, що страшно торкатися. Туалети - жахливі. До того ж по сусідству з нами ще один табір, там санвузлів взагалі нема і наші сусіди ходять до нас. Годують теж погано, воду доводиться купувати. По території бігають зграї бродячих собак. До моря хоч і не далеко, але нам не дозволяють купатися", - скаржаться діти батькам, які телефонують їм майже щогодини.

"Коли почалися протести і дзвінки від батьків, прийшов директор закладу і просив щоб ми не здіймали резонансу. Пообіцяв нову постіль, з дому привезти килими, інше. Хоче, аби ми пробули до 11 липня, а там, ніби, нас переведуть в інше місце", - додають вони.

В свою чергу батьки розповідають про можливу причину такої "плутанини" між двома "Оріонами". За їхніми словами, директор просить не зчиняти галасу і почекати, доки в санаторії "Оріон" відпочинуть діти з Києва, а тоді вже туди переведуть волинських учнів.

На думку батьків, ця ситуація - не просто помилка. Вони кажуть, що в район надійшло надто багато путівок на відпочинок в таборі "Оріон" і райлікарня скерувала їх в районний відділ освіти. А от саме на санаторій заїзду відпочиваючих 1 липня взагалі скерувань не було.

В прокуратуру уже спрямована скарга на адміністрацію центральної райлікарні.

Нагадаємо, наприкінці травня у санаторії у Криму обвалився балкон, на якому були діти, від чого одна дівчинка померла.