Парламент змінив межі чотирьох районів Луганської області: Новоайдарівського, Слов'яносербського, Перевальського та Попаснянського. До них увійшли села та міста, вже підконтрольні українській владі, але із окупованих районів. Це виключно "технічні" постанови, каже губернатор Луганщини Геннадій Москаль. Він заявив, інакше не зможе нагодувати та виплатити пенсії людям, на окупованій терористами території. 236 народних обранців законопроект підтримали.

Цей законопроект – "пошук виходу з ситуації нашвидкуруч", кажуть свободівці. При цьому парламент не пропонує легітимних рішень для людей на підконтрольних бойовикам територіях.

В адміністративне підпорядкування Новоайдарського району передадуть місто Щастя та села Трьохізбенка і Кримське Слов'яносербського району.

До Попаснянського району перейдуть міста Гірське та Золоте, Тошківка та Нижнє, які на цей час адміністративно підпорядковані Первомайській міській раді. Також селище Новотошківське Кіровської міськради та Чорнухине, що перебуває у складі Перевальського району.