"У зв’язку з військово-політичною ситуацією, що склалася в Донецькій та Луганській областях, неможливістю створення належних умов у пунктах тестування для проведення зовнішнього незалежного оцінювання, відсутністю гарантій безпеки учасникам ЗНО та дотримання вимог щодо конфіденційності тестових матеріалів, додаткова сесія ЗНО у цих двох областях проводитися не буде", — йдеться в наказі Міністерства освіти і науки, повідомляє прес-служба відомства.

Міносвіти просить не хвилюватися учасників ЗНО з Донецької та Луганської областей — усі необхідні умови для проведення тестування будуть створені.

Дивіться також: Важливі дати для цьогорічних абітурієнтів [Інфографіка]

Наразі продовжено термін перереєстрації на ЗНО для абітурієнтів, які проживають на територіях Луганської та Донецької областей до 24.00 год. 20 червня 2014 року.

Перереєстрацію необхідно здійснити на персональній інформаційній сторінці сайту УЦОЯО.

"Також абітурієнти з Донецької та Луганської областей під час підготовки та участі у додатковій сесії ЗНО будуть забезпечені безплатними місцями у гуртожитках вищих навчальних закладів інших областей України", — наголосили у Міністерстві.

Раніше Міністр освіти і науки Сергій Квіт повідомив, що для проходження ЗНО в інших регіонах перереєструвалося 7000 абітурієнтів з Донецької та Луганської областей.