Про рішення суду щодо чотирьох жителів Сум, яких засудили через скандальні малюнки, у своєму блозі на "Українській правді" написала журналіст ТВі Анастасія Станко.

Відповідно до вироку суду, співвиконавці злочину "протягом тривалого часу" в період з 23:30 8.08.2011 року до 01:30 09.08.2011 року "слідували по території міста Суми та, ігноруючи загальновизнані правила поведінки, наносили фарбою чорного кольору зображення обличчя людини та проставляли в області чола крапку червоного кольору, чим створювали непристойний малюнок, яким викликали у оточуючих негативні асоціації з пораненням чи вбивством людини, тобто діяли з винятковим цинізмом".

"У вироку суду ані слова про те, хто зображений на трафаретах, чи хто схожий на того, хто зображений на трафаретах. Ніде не зустрічаються слова: Віктор Янукович, Глава держави, гарант конституції, чи навіть власник Межигір'я", - написала журналіст.

Вона додала, що, попри це, рік тюрми - це найменший термін за два десятки трафаретів, які замалювали за кілька годин.

Крім того, телеканалу ТВі вдалось поспілкуватись із засудженим Володимиром Никоненком, якому до розгляду апеляції дозволили побути на волі, бо притягують його до кримінальної відповідальності вперше.

"Сам він своєї вини не заперечує, і готовий до покарання, але ж не до такого - 1 рік тюрми за трафарет. Все, чого він вимагає в апеляції - це справедливого суду і справедливого покарання. Батькам сказав одразу, як почалися обшуки, але тоді заспокоїв: "Мамо, все буде добре, в нас за трафарети не садять, це ж не тридцяті і не КНДР". Помилявся", - повідомила Анастасія Станко.

Нагадаємо, 14 січня Зарічний суд завершив розгляд кримінальних справ, які порушили проти чотирьох активістів, що малювали трафарети Віктора Януковича з простреленою головою.

Писарцов та Данілов отримали по 2 роки позбавлення волі, Ганненко - 1,8 року, а Никоненко - 1 рік трудової колонії.