У Sony вважають, що нова консоль буде надзвичайно популярною, а її продажі принесуть щонайменше $50 млн прибутку. Як доказ - довжелезні черги вже в перший день продажів.

“Це щось надзвичайне - бачити таку кількість людей опівночі у магазинах та перед ними. Всі вони покинули свої справи, щоб прийти сюди і придбати PlayStation Vita. Це справжні фани нашої продукції. Ми дуже задоволені”, - сказав директор британського відділення компанії Sony Computer Entertainment Ферґал Ґара.

Натомість, експерти прогнозують новинці не надто світле майбутнє. Мовляв, люди звикли встановлювати ігри на смартфони. Але японці спокійні, запевняють - PlayStation Vita розрахована на справжніх ґеймерів, яким важлива графіка та зручне управління.

Як воно буде побачимо. А поки що розглянемо новинку детальніше.

Девайс може похизуватися 5-дюймовим сенсорним екраном на основі органічних світлодіодів (OLED). Роздільна здатність - 960х544 пікселі. Чотириядерний процесор на потужний графічний прискорювач PowerVR SGX543MP4 дозволяють грати у серйозні ігри з високими вимогами.

Максимально зручне управління забезпечують два аналогових джойстики та задня сенсорна панель. Також консоль має дві камери, акселерометр і електронний компас. А ще - навіть у найпростішої версії є Wi-Fi-модуль.

“Це дозволяє підключитися до PlayStation 3 і грати в одні ігри з друзями через мультиплеєр”, - зазначив директор британського відділення компанії Sony Computer Entertainment Ферґал Ґара.

Придбати PlayStation Vita можна вже й в Україні. Щоправда, консоль коштує значно дорожче - 330 євро.