Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

Незважаючи на публічне запрошення і надіслану нашим МЗС ноту-запрошення, посол Російської Федерації Зурабов проігнорував зустріч Голови СБУ, Міністра закордонних справ та заступника Глави АПУ з послами іноземних держав під час якої презентовано беззаперечні докази участі громадян Російської Федерації в агресії проти України,
— повідомив Лубківський.

Він також додав, що українська сторона готова повернути російській стороні або родичам рештки одного з учасників диверсійно-розвідувальної групи бойовиків, громадянина Російської Федерації Андрія Ємельянова 1974 р.н., який загинув під час бою.

У свою чергу, представники СБУ представили деталі трагедії, відеодокази, результати розвідувальних даних, перехоплень радіо- та телефонних розмов осіб, які були залучені безпосередньо до планування, організації та проведення ракетного обстрілу східного району Маріуполя. Також було продемонстровано відеосвідчення одного із співучасників цього злочину.

"Всі ці матеріали прямо свідчать про приналежність важкого озброєння - ракетних систем залпового вогню та персоналу, який його обслуговував і здійснював 24 січня поточного року ракетний обстріл житлових масивів східного Маріуполя, до Російської Федерації", — повідомили в прес-службі Президента України за підсумками зустрічі.

Міністр закордонних справ України у свою чергу наголосив на тому, що цей злочин необхідно розцінювати в першу чергу у моральному вимірі і класифікувати його як злочин проти людяності.

Ті, хто вчинив цей жахливий злочин, мають предстати перед міжнародним кримінальним судом в Гаазі, і ми розраховуємо на Вашу підтримку,
— наголосив Клімкін, закликавши послів закордонних країн посприяти у визнанні так званих "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями.

Нагадаємо, сьогодні Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що Маріуполь обстріляли з російської артилерійської батареї під командуванням російського офіцера з позивним "Попіл".