Херсон

Близько сотні людей долучились до акції на підтримку української льотчиці та протидії російській агресії У Херсоні. Активісти вимагають посилити санкції проти Росії, звільнити Савченко, а також інших українців, яких незаконно утримують у російських тюрмах.

Львів

Львівські студенти розгорнули величезний український прапор і запустили на нього понад сотню паперових літачків. Останні символізували звільнення української льотчиці і повернення її додому.

Харків

Харків'яни з антиросійськими плакатами і фотографіями ув’язненої зібралися на пікет біля консульства Російської Федерації. Учасники акції заявили, що утримування Савченко за гратами незаконне. Крім того, наголосили, що тепер Надія Савченко є депутатом ПАРЄ і її звільнення вимагає також і міжнародне законодавство.

З консульства до пікетувальників ніхто з дипломатів так і не вийшов. А саму будівлю протягом всієї акції посильно охороняли працівники міліції.

Нагадаємо, сьогодні, у день відкриття сесії ПАРЄ, стартувала всесвітня акція на підтримку полоненої української льотчиці.

Українську льотчицю та нардепа Надію Савченко, яку незаконно утримує Росія, затвердили членом делегації в ПАРЄ.

У Парламентській асамблеї Ради Європи оскаржили повноваження делегації з Росії, яку позбавили права голосу після анексії Криму.

Російська делегація ПАРЄ під час засідання профільного комітету у Стразбурзі офіційно заявила, що підтримує рішення щодо звільнення Надії Савченко, незаконно захопленої на території України.