Екс-начальник Генерального штабу вважає, що засідання РНБО, яке сьогодні відбулось, дало об’єктивну оцінку подій за останню добу на території України і визначило чітке завдання для того, щоб стабілізувати ситуацію на півдні та сході України.

Про риторику він додав наступне – на протязі останніх 8 місяців РФ постійно надсилала свої батальйонні тактичні групи на протяжність всього сухопутнього кордону з Україною. Чисельність їх мінялась від 22 тисяч до 38 тисяч.

В тій групі в загальній кількості було до 400 бойових літаків, більше 160 танків та більше тисячі броньованої та іншої техніки,
— каже Михайло Куцин.

Він зазначив, що відкритого переходу кордону Збройними силами РФ не було, а надавалась допомога сепаратистам танками, артилерією, технікою. За даними експертів НАТО та ЗМІ — було введено більше тисячі вояків Російської Федерації з важкою технікою та артилерією.

"Завдяки ЗСУ, Нацгвардії та у взаємодії з добровольчими батальйонами МВС, ситуація була близька до того, щоб завершити конфлікт", — додав Куцин.

В Росії залишився один крок, яким вона скористалась, — ввели ті частини, які би могли допомогти сепаратистам вийти з тої ситуації, в якій вони опинились,
— вважає екс-начальник Генштабу.

Він каже, що того, чого не вистачає в ЗСУ, Україна могла б отримали від США, а введення військ РФ прискорить допомогу, яка вкрай сьогодні необхідна.

Необхідна сучасна високотехнологічна зброя,
— каже Куцин.

Михайло Куцин додав, що РФ в питаннях розвідки та розвідки-авіації, наявності сучасної зброї набагато пішла вперед, і це підкреслює те, що вона це все застосовує.

Режим воєнного стану – потрібний чи ні – про це треба подумати,
— наголосив експерт.

За словами екс-начальника, йде інформаційна війна. Що стосується добровольчих батальйонів — це високого рівня патріоти. Він додав — практика показує, що на сьогодні нема тилу, всюди є передова.