Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Різдвяні традиції: як українці готуються до Святої Вечері

Останній день посту - день перед Різдвом. 6 січня у християн східного обряду - Святвечір. Сьогодні рідні і близькі збираються за одним столом після появи першої зірки на вечірньому небі.

Вона сповіщає весь світ про народження Ісуса - Спасителя роду людського.

Ввечері на столі має бути 12 пісних страв. Традиційно це: узвар, риба, вареники, голубці без м’яса, грибна юшка. Зрештою, кожна господиня інтерпретує меню на свій лад, враховуючи смаки рідних та близьких.

Втім, ключовою завжди і в кожному домі цього вечора є кутя. Її готують як з пшениці, так і з рису.

У Волинській православній богословській академії кутю готують, дотримуючись давніх традицій. Спершу варять пшеницю, а потім береться за мак. Аби кутя була соковитою, господиня додає до неї узвар, а ще - вишні, й іноді навіть журавлину. Ягоди мають надати страві приємного кислого смаку.

Стіл застеляють скатертиною, під неї кладуть сіно. Це символізує місце народження Спасителя - в яслах на сіні.

Щойно родина повечеряє - звучать традиційні колядки.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук