“Ресторан Antica Focacceria San Francesco був заснований у 1834 році. Весь цей час він належав лише одній родині”, - розповідає власник ресторану Antica Focacceria (Італія) Вінченцо Контічелло.

За майже 200-річну історію ресторан відвідали безліч гостей, серед них чимало відомих політиків та зірок світу розваг. Всі вони залишали заклад задоволеними.

“У нас гостювали екс-Президент США Білл Клінтон, французький політик Ліоне́ль Жоспе́н, декілька поколінь савойської династії, колишній прем’єр Італії та багато інших”, - хвалиться Вінченцо Контічелло.

Продукти ресторан закуповує на місцевому ринку. Палермо - це портове місто, тому проблем з рибою тут немає.

“На кухні провідний шеф-кухар ресторану Джорджіо Тоно зараз готуватиме нашу типову страву - букатіні із сардинами”, - каже власник ресторану.

Спершу Джорджіо смажить дрібно нарізану цибулю, тоді додає до неї біле вино і вимішує із шафраном. Коли рідина випарується, додає ще кедрові горіхи, білий виноград та сардини. Одночасно кухар готує букатіні - макарони у вигляді довгих трубочок.

Для приготування соусу кухар на сковорідку кладе ошпарені листки фенхелю та філе анчоусів. Смажить цю суміш впродовж 10 хвилин, додає за смаком сіль та перець і готово. Тепер Джорджіо перемішує макарони із соусом і поливає їх оливковою олією. Довершує страву товчений у ступці мигдаль. Найкраще страва смакує, коли її подати відразу ж після приготування. До такого вишуканого наїдку ресторан рекомендує сицилійське вино “Неро давола”.