Про це заявляють експерти Міжнародної цукрової організації. В цьому сезоні виробництво цукру в світі оцінюється в 158,8 млн. тонн.

Крім того, збільшиться і споживання цукру з 163,8 млн. тонн до 167,2 млн. тонн. Надлишок цукру на ринку оцінюється в 3,2 млн. тонн проти дефіциту майже в 5 млн. тонн у цьому сезоні. Прогноз ISO щодо запасів на новий сезон становить 56,2 млн. тонн проти 54,9 млн. тонн на поточний.

На думку експертів, причиною зростання світового виробництва буде високі показники Індії, де виробництво цукру збільшиться на 7 млн. тонн і країна перетвориться з імпортера на експортера цієї продукції.

За експертними оцінками експорт в сезоні 2010—2011 років з Індії оцінюється в 945 тис. тонн, у той час як в цьому буде імпортовано близько 3,3 млн. тонн, повідомляється в звіті.