“Всіх, хто підійде, будемо всіх пригощати безплатно, бо це є просто дарунок”, - каже підприємець Олександра Фука.

“На рідкість, кашу я люблю їсти, але люблю їсти з маслом. Думаю, масло ми зараз десь ще знайдемо до тої каші, але каша має бути смачна”, - вважає педагог Віктор Атаманчук.

Куліш здавна вважають стравою запорозьких козаків. Господині розповідають, готувати її зовсім не складно. У Тернополі рецепт традиційний - кукурудзяна каша, вода, підсмажена цибуля, шкварки та сіль.

“Про куліш чула ще з дитинства, щоправда моя бабуся готувала його з молоком і готує так далі, а такого кулешу я ще не їла ”, - розповіла тернополянка Наталя Чорна.

“Це старовинна українська страва, її готували запорізькі козаки, коли ходили в походи, тому що вона легка для приготування і її було неважко приготувати в якихось таких складних умовах. З нетерпінням чекаю, щоб дали попробувати”, - каже студентка Людмила Ісевич.

Спробували куліш понад тисяча тернополян. Дехто у цей день вперше скуштував української каші. Адже, окрім кулешу, на святі пригощали ще й пшеничною та ячмінною кашами. А неподалік усіх охочих частували медом.