Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Шеф-кухар Себастіан Моттен поєднує морські продукти зі справжньою бурбонською ваніллю

Ресторани світу 14:53, 15 січня 2011 1849

Коли на острові Реюньйон сонце хилиться на захід, на пляжах починає спадати спека. У цьому кліматі людям найкраще смакують такі фрукти, як манго.

Себастіан Моттен родом з Парижа. Останні 10 років він мешкає на острові Реюньйон. Йому подобається використовувати у своїх стравах морські продукти, особливо зі справжньою бурбонською ваніллю.

“Ваніль - це щось особливе. Вона робить їжу дуже екзотичною. Її не можна використовувати надто багато. Потрібно додавати стільки, щоб отримати легкий ванільний аромат. Але так, щоб і було відчутно природний присмак риби”, - каже шеф-кухар (острів Реюньйон) Себастіан Моттен.

На острові Реюньйон бурбонської ванілі є вдосталь. У минулому територію навіть називали островом “бурбонів”. Ваніль - одна з найдорожчих пряностей у світі. Її вартість сягає сотень доларів за кілограм. Для своїх страв Себастіан Моттен вибирає інгредієнти сам. Сьогодні у меню особлива страва з регіону Індійського океану - риба Святого Петра.

“Рибу Святого Петра можна готувати по-різному. Ця риба дуже смачна. Для її приготування не потрібно багато додаткових інгредієнтів”, - зазначив шеф-кухар.

На ринку у столиці Сен-Дені можна знайти безліч свіжих продуктів. Не бракує там, звичайно, і ванілі. Найпрестижніший готель острова Реюньйон називається “Saint-Alexis”. Свого часу тут зупинявся екс-президент Франції - Жак Ширак. Керує готелем німкеня, яка закохалася в острів з першого візиту.

 “Це французька заморська територія. Тому громадяни Франції мають тут певні переваги, зокрема мовні. Крім того, з Франції сюди легше добратися. Французи почувають себе тут як вдома, а європейці - у Європі”, - розповідає власниця готелю "Saint-Alexis" Інге Майтінгер.

Риба Святого Петра є рідкістю навіть для французьких гурманів. Спершу Себастіан Моттен відрізає плавники і смажить філе риби в оливковій олії.

“До риби ми додаємо овочі і подаємо її із смаженими картопляними чіпсами. Це дуже поширена страва на Реюньйоні”, - каже шеф-кухар Себастіан Моттен.

Страву поливають сметаною та викладають овочі. Коли все готово, рибу подають із картопляними чіпсами. Страву довершує особливий ванільний соус.
 

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук