Старовинні будівлі, високі мури, парадні брами та рів, що оточує фортецю. Приблизно так місто виглядало у давнину. Щоб відтворити смачний макет Станіславіва, як місцеві часто називають Івано-Франківськ, кондитери дослідили безліч історичних зображень та штудіювали краєзнавчі книжки. Але й додали і низку сучасних елементів. В результаті вийшло справжнє солодке диво.

Готували солодкий шедевр упродовж двох тижнів. Витратили 900 яєць і майже 5 кілограмів меду. Пряничні мури завдовжки 5 метрів, а марципанові скульптури заважили 21 кілограм. Спочатку виготовили саме їх. А торт випікали буквально в останню ніч, аби все було найсвіжішим.

Читайте також: Львову – 761! Як святкує столиця Галичини

Біля міської ратуші основу торта урочисто розділили на шматочки. Та частували всіх охочих.

А от скуштувати солодку ратушу чи стародавні мури не вдалося нікому. Фортецю передали до Краєзнавчого музею. Кондитери запевнили, що зберігатися такий кондитерський виріб може дуже довго.