Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Taberna Romana - пропонує своїм відвідувачам наїдки, які свого часу куштував імператор Тиберій

Ресторани світу 12:00, 28 квітня 2010 672

Кожен камінчик тут дихає історією. Це руїни римського поселення Галум, розквіт якого припадає на III ст. н.е.

Зараз важко здогадатися, яким був побут у ті часи. Зате можна відчути стиль римського життя у Таберні Романа. Ресторан спеціалізується на римських стравах. Заклад розташований біля розкопок Галума.
Мірей Шеребіні пропонує відвідувачам наїдки, які свого часу імператору Тиберію готував його кухар Апіцій.

Мірей Шеребіні (шеф-кухар ресторану Taberna Romana (Франція)): “У минулому використовували такі ж інгредієнти, як і сьогодні. Однак тоді спосіб приготування їжі був особливим. Давні кухарі змішували оливкову олію та мед, цибулю та фініки. Сьогодні це нас дивує. Рецепти Апіція зазвичай складаються з 10 інгредієнтів”.

Мірей Шеребіні прибула в цю ідилію понад десять років тому. Вона перетворила простий бар у справжній ресторан, який славиться своїм римським духом. Соуси Мірей готує за рецептами різним римських кухарів. Аби віднайти їх, жінці довелося добряче попрацювати.
Мірей любить годувати своїх відвідувачів стравами, якими насолоджувалися давні римляни.

Мірей Шеребіні (шеф-кухар ресторану Taberna Romana (Франція)): “У рецептах Апіція не зазначено скільки потрібно того чи іншого продукту. Рецепти писалися для кухарів. Вони б сприйняли точні цифри як образу. Мені це подобається, тому що такі рецепти дають можливість експериментувати”.

Теляче рагу було одним з найулюбленіших наїдків Апіція. Аби приготувати страву Мірей смажить 200 грамів м’яса в оливковій олії з маленькою цибулиною. Потім додає трохи солодкого мускатного вина та три ложечки меду.

Замість солі кухар використовує солонуватий рибний соус, також висипає у посудину кмин, свіжу м’яту та кріп з городу. Готує страву 20 хвилин і тоді додає до неї 200 грамів яблук. Римляни використовували ці фрукти як овочі.
Врешті й останній інгредієнт - абрикоси, мочені у мускатному вині, воді та перці.
Теляче рагу Мірей пропонує усім своїм гостям. Страву, каже кухар, легко готувати і вона підходить для різноманітних вечірок.

Фелікс конвівіум - Мірей латинською бажає своїм відвідувачам смачного. І вони, сидячи за столом, можуть відчути, як виглядало римське місто дві тисячі років тому.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук