Про це повідомили на офіційному сайті відомства.

Найбільше постраждали абрикоси, персики та нектарини. Натомість вітамінами можна буде запастися завдяки винограду. Йому завдано найменшої шкоди – в межах 13%.

Травневі морози, які спостерігалися майже на всій території України, завдали значної шкоди плодово-ягідним культурам та винограду. Прогнозні показники валового збору врожаю зменшено на 29% на основі даних, які надійшли від структурних підрозділів агропромислового розвитку облдержадміністрацій,
– йдеться у повідомленні.

В абсолютних показниках загальнонаціональний прогноз врожаю ягід та фруктів зменшено з 2473 до 1755 тисяч тонн.

Проте у Мінагрополітики заспокоїли – холодна погода не вплинула на зернові. Їхній стан оцінюють як добрий і задовільний.

Читайте також: Як збільшити обсяги виробництва меду і підвищити його якість

Нагадаємо, раніше головна агрометеорологиня Укргідрометцентру Тетяна Адаменко заявила, що зниження температури повітря у травні виявилося згубним для багатьох теплолюбних культур.