Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Три найбрудніших місця в кухні, за якими потрібно особливо слідкувати

Три найбрудніших місця в кухні (Ілюстрація)
Три найбрудніших місця в кухні (Ілюстрація) / ideal-kuhni.com.ua

На будь-якій кухні вистачає бактерій, але деякі місця в ній особливо брудні і потребують спеціального догляду.

Lifehacker зібрав список місць, де на кухні скупчується найбільше бактерій та пропонує ефективні методи для їх очищення.

Губка для миття посуду

75% кухонних губок і ганчірок для витирання столу були заражені сальмонелою та кишковою паличкою. Залишки їжі, теплота і вологість дуже швидко перетворюють губки і ганчірки в суцільне скупчення бактерій.

Губка для миття посуду – найбрудніше місце в кухні
Губка для миття посуду – найбрудніше місце в кухні

Як убезпечити себе від бактерій:
- міняйте губки для миття посуду раз в два тижні;
- замініть ганчірки на паперові рушники;
- раз на кілька днів дезінфікуйте губки і ганчірки в мікрохвильовці. Для цього ретельно помийте їх і покладіть в мікрохвильовку на дві хвилини.

Читайте також: Помилки, які усі ми робимо в душі

Кухонна раковина

45% всіх кухонних раковин заражені бактеріями кишкової палички. У кухонну раковину потрапляють залишки їжі, що створює добре середовище для розвитку бактерій.

В кухонних раковинах не варто розморожувати м'ясо
В кухонних раковинах не варто розморожувати м'ясо

Як убезпечити себе від бактерій:
- кожен день чистите раковину зі спеціальним засобом або відбілювачем;
- не забувайте очищати края раковини і стільниці навколо неї: там часто накопичується цвіль і бруд;
- не розморожуйте в раковині м'ясо, не кидайте в неї очищені овочі і фрукти.

Ящики для зберігання в холодильнику

В ящиках для овочів і фруктів в холодильнику присутні компоненти цвілі і дріжджових грибків, бактерії лістерії і сальмонели. Мало хто купує рівно стільки овочів, скільки збирається використовувати для приготування. Решта овочів та фруктів забуваються, псуються і вкриваються пліснявою.

Не зберігайте одночасно багато овочів в холодильнику
Не зберігайте одночасно багато овочів в холодильнику

Як убезпечити себе від бактерій:
- не купуйте багато овочів і фруктів і тримайте їх окремо від м'яса;
- під час миття холодильника дістаньте ящики для овочів і фруктів, промийте їх розчином з води і м'якого миючого засобу, після чого ретельно протріть рушником.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук