Як вибрати цвітну капусту

Коли ви шукаєте смачну та свіжу цвітну капусту, обирайте овоч білого або вершково-білого кольору, на капусті не має бути чорних плям чи пожовтіння.

Читайте також: Що приготувати восени: рецепти страв з білими грибами

Шукайте голівки цвітної капусти, які мають гарну тверду основу та свіжі, зелені (не коричневі або в'ялі) листя. Форма овочу має бути цілісна, щоб пагінці не розвалювалися.

Як зберігати цвітну капусту

Як правило, цвітна капуста у продуктовому магазині продається загорнутою у пластикову упаковку, оскільки таке упакування допомагає тримати продукт свіжим.

Дома ви також можете загорнути овоч у харчову плівку і покласти у ящик холодильника для максимальної свіжості. Тоді капуста може пролежати до чотирьох-п'яти днів. Головне, щоб на ній не з’явилося пожовтіння – це означає, що продукт почав псуватися.

Як приготувати цвітну капусту

Що б ви не прибула приготувати з цвітної капусти – спершу її треба ретельно помити.

Стандартні рецепти – це приготування на пару або смаження. До слова, деякі сорти можна споживати у сирому вигляді.

Для приготування, візьміть тверду цвітну капусту, відділіть листя, зніміть квіточки, а потім, якщо потрібно, розберіть їх на маленькі розміри руками. Але не викидайте стебла під час обривання квіточок – вони теж їстівні.

Смажена цвітна капуста