Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

У Британії з'їли перший "синтетичний" гамбургер

Голландський науковець Марк Пост в одному з лондонських ресторанів представив перший у світі бургер, який приготований з м'яса, вирощеного із стовбурових клітин.

Щоб бургер мав кращий смак, м'ясо змішали з яєчним борошном і хлібними крихтами. Натурального кольору йому додали за допомогою бурякового соку і шафрану.

Спробувати унікальну страву пощастило двом експертам у галузі гастрономії Джошу Шонвальду і Ханні Руетцлер.

Вони відзначили, що страва мала приємний смак, але їй бракувало соковитості, в порівнянні із звичайною яловичиною.

Команді науковців під керівництво Посту знадобилося 3 місяці, щоб виростити близько 20 тисяч окремих м'язових волокон. Коли волокна були готові, дослідники вручну зробили в них мікронадрізи, після чого спресували.

Вартість проекту з виготовлення бургера вагою 140 грам склала 250 тисяч євро.

"Корови вкрай неефективні, необхідно згодувати їм 100 грам рослинного білка, щоб отримати 15 грам тваринного", - розповів Пост виданню Guardian.

За прогнозами вчених, м'ясо зі стовбурових клітин може з'явитися на прилавках супермаркетів вже через 10-20 років.
 

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук