Відтепер власники ресторанів у своїх меню повинні позначати страви зі свіжих продуктів спеціальним знаком fait maison, у перекладі з французької – домашнього приготування.

Якщо власники закладів застосовуватимуть знак до напівфабрикатів розігрітих у мікрохвильовій печі, їх каратимуть штрафом.

Федерація рестораторів Франції підрахувала, що мало не третина закладів в країні готує страви із заморожених чи запакованих у вакуум продуктів. Насправді ж, кажуть кухарі, таких ресторанів 80%. Криза змусила бізнесменів заощаджувати, де можна.

Новий закон фактично змусить рестораторів створювати нові робочі місця, дбаючи про якість страв та власний імідж. Як відомо, у 2010 році французьку кухню внесли до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.