В останній день свята не лише визначать "найкращу кав’ярню Львова", але й за допомогою жереба визначать гурмана, якому пощастить посмакувати турецькою кавою.

У цій кав’ярні готують гостям спеціальну осінню пропозицію:каву "Натімо Колате". Її не готують у жодному іншому закладі: це суміш запашного еспресо, гарячого шоколаду, горіхового сиропу та спіненого молока.

На фестиваль приїхало стільки туристів, що, кажуть, хостели та квартири на винайм вщент заповнені людом. Тож задля гостей цьогоріч випекли гігантський штрудель. Вихідними кав’ярнями гулятимуть кавові король та королева, які дегустуватимуть цей напій, що прийшов до нас з Близького Сходу.

"Я думаю, в цей ранок вони не будуть пити каву. Адже в них попереду важкий день. Їм треба буде об’їздити 14 кав’ярень-учасниць. І в кожній спробувати каву. І похвалити", - каже організатор фестивалю Андрій Сидор.

На Площі Ринок впродовж фестивалю продаватимуть тістечка, діти забавлятимуться кавовими зернами, а охочим ворожитимуть на кавовій гущі.