“Було використано близько 25 кг буряка, 5 кг томатної пасти, 15 кг картоплі, 12 кг капусти, і по 3 кг помідорів, яблук і кабачків”, - каже шеф-кухар Тетяна.

Варили борщ у 100-літрових казанах. Чоловіки-спортсмени одразу після старту фестивалю взялися куховарити. А от дівчата-моделі прибули під кінець, коли страва була майже готова.

“Ну, це ж Київ, затори. Поїхали просто не втому напрямку”, - каже модель-куховарка Ганна.

Готували борщ за двома рецептами. Один - за класичним, інший - "по-чернігівськи". Для приготування останнього, окрім традиційних продуктів, додали ще й яблука та кабачки. Для обох страв знадобилось по 10 кілограмів м’яса. Виявився борщ не з дешевих.

“Борщовий кошик в українця зараз обходиться дорого. Ми просто робимо в великих масштабах, тому мінімум десь 6 тисяч гривень треба викласти, щоб зварити 200 літрів борщу”, - каже організатор фестивалю борщу Юрась Красюк.

Виходить один літр такого борщу коштує 30 гривень. Просто овочі надто дорогі - зітхає профільний міністр.

“Ідуть накрутки на ціну кінцеву овочів за рахунок посередників, і сьогодні головне завдання держави - це відпрацювати логістику, і ми над цим працюємо”, - каже міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

Проходив фестиваль борщу під відкритим небом. Аби зварити традиційну українську страву знадобилось майже 3 години. Перемогла сила - смачнішим вдався борщ у силачів-бодібілдерів.