Про це повідомляють у Buro 24/7.

У фіналі взяли участь 29 осіб з 13 країн світу. Всі вони – переможці чайних чемпіонатів національного рівня в своїх країнах. Учасники змагалися в категоріях "Приготування чаю", "Поєднання чаю з їжею", "Чайна миксология" і "Чайна дегустація".

Читайте також: Що таке чай масала і як заварити ароматний напій

Як відомо, Дмитро Філімонов став керівником чайного напрямку Good Wine, де виступив у двох категоріях – "Приготування чаю" і "Чайна дегустація". Він власне і отримав звання чемпіона світу з приготування.

Він презентував авторський спосіб заварювання чаю, який називається метод диференціальної екстракції. Його суть полягає в тому, що різні сорти чаю заварюються при різній температурі, щоб повністю розкрити смак. Тому що чайний лист по-різному розкривається в воді різної температури.

За його словами, щоб отримати максимум смаку від конкретного сорту чаю, необхідно заварити його одночасно в різних ємностях в різному температурному режимі, а потім змішати всі рідини в один напій.