Про це повідомили в "АПК-Інформ: овочі і фрукти".

Зниження попиту, а також майбутні польові роботи змушують виробників знижувати ціни на свою продукцію. Також виробникам дорого обходиться саме зберігання овочів.

Таким чином, лише за минулий тиждень "борщовий" набір подешевшав на 4,7%, а сама картопля — на 9,1%.

Читайте також: На що українці витрачали гроші у 2015 році: статистика, яка змушує задуматися

Через низький попит тепличні помідори подешевшали аж на 20%.

При цьому фруктовий набір на попередньому тижні практично не змінився в ціні.

Загалом, в лютому ціна на продукти харчування знизились в Україні на 0,4%.

Зокрема, істотно подешевшали яйця - на 24,4%. На 2,5 - 0,7% знизилися ціни на сало, м’ясо та м’ясопродукти.

Читайте також: Споживчий кошик і реальність: шокуючі цифри