Така наліпка свідчитиме про те, що товар виготовлений в Україні і з вітчизняної сировини. Ідею проекту першими взялися реалізувати підприємства “Укоопспілки”, що працюють переважно в сільській місцевості.

“Якщо це молоко, то це з молока, а не із пальмового якогось масла. Якщо це м’ясо, то там не соя, а саме м’ясо і багато іншого. По-друге, що там не буде шкідливих хімічних елементів, які посилюють смак і так далі”, - каже голова правління “Укоопспілки” Владислав Гончаренко.

Щоби отримати право маркувати свою продукцію спеціальним стікером, виробник повинен за свій рахунок провести лабораторні дослідження. Крім того - зареєструватися в Держспоживінспекції. Як відзначають у відомстві, вартість таких досліджень становить від 500-1,5 тис. грн залежно від обсягу і товару.

“Виробник сам зацікавлений здати свою продукцію для лабораторних досліджень, отримати відповідні документи. І так само виготовити стікер і повісити на свою продукцію для того, щоб вона була конкурентоспроможна хоча б на внутрішньому ринку”, - каже голова Держінспекції з питань захисту прав споживачів Сергій Орехов.

Зауважимо, додаткове маркування не вплине на вартість продуктів, запевняють ініціатори проекту.