Про це повідомляє ТАСС.

Корисні для здоров'я властивості пробіотиків відомі давно, більше того, в багатьох продуктах, схильних до ферментації, містяться так звані хороші бактерії. Але ці речовини ще не додавалися в такий популярний продукт, як пиво,
– зазначила автор проекту, студентка четвертого курсу Елсіні Чань .

Вона також додала, що їм довелося зіткнутися з низкою проблем, головною з яких стало вміст у пиві хмельових кислот, які запобігають зростанню і виживанню пробіотиків.

Читайте також: Що їдять на сніданок країни з найвищою якістю життя

Але в результаті експериментів, що тривали близько 9 місяців, науковцям вдалося збільшити і підтримувати життєздатність штаму пробіотика.

"Безпосередньо в даній розробці була застосована бактерія молочної кислоти, яка для підтримки життєдіяльності використовує цукор, що міститься в суслі", – розповіла також Чань.

Читайте також: Як харчуватися у спеку: поради лікаря

За її словами, кінцевий продукт виходить з гострим і терпким смаком при вмісті алкоголю близько 3,5%. Автор проекту також зазначила, що в 100 мілілітрах нового пива міститься близько 1 мільярда бактерій, саме таку дозу рекомендує приймати Міжнародна наукова асоціація пробіотиків і пребіотиків.