Овочі виростила на власному городі, а допомагали господині сусіди та активісти Євромайдану. Односельці називають Валентину Базилюк душею народу. З перших днів Євромайдану вона разом з чоловіком залишили свій бізнес і поїхали до столиці. А з початку АТО почала займатися волонтерством. Насамперед шукала для армійців бронежилети та військове спорядження, тепер вирішила зробити солдатам закрутки з овочів.

Перед смаженням овочі запікає в печі, щоб вітаміни збереглися. Замість оцту – яблука, щоб шлунок у солдат не болів. Головне витримати пропорції, тож усім процесом керує сама.

Помічників зранку не багато, каже пані Валентина. Пообіді рук буде більше, прийдуть колеги та друзі. А поки що куховарити допомагають сусіди. Бабця Галя прийшла тільки-но почула про куховаріння для солдатів. Каже здоров'я вже не те, що колись, а обібрати цибулю та часник – все ж таки хоч якась поміч. На кухні спекотно: все тут і мелеться, і смажиться, і консервується водночас. Відпочивати ніколи.

Щоб підняти солдатам бойовий дух, кожну банку жінки оперезують жовто-блакитною стрічкою. Усю провізію жінка збирається відвезти власним транспортом на Схід. В гарячих точках має намір залишитися і сама, щоб допомагати українським солдатам захищати країну.