Оригінальним рецептом корисного морозива поділилася відомий лікар-дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook.

Інгредієнти

• За основу беремо банан. Його має бути найбільше – 2-3 шт.
• Вершки 1-2 столові ложки.
• Лимон (1/3, разом із шкіркою, але без насінин).
• Ягоди/абрикоси/шоколад/какао.
• Куркуму (від "на кінчику ножа" – до пів чайної ложки) і/або імбир (розміром в одну фалангу мізинця).

Спосіб приготування

Усі інгредієнти збиваємо. Кладемо в холодильник, час від часу перемішуючи.

Морозиво готове через 1,5 – 2 години.

За словами експерта, банан чудовий пребіотик, що допомагає виживати мікрофлорі нашого кишечника.

Лимон пригнічує апетит і захищає від переїдання. Ягоди зберігають наші судини здоровими та еластичними, а також ослаблюють дію запальних ферментів. А куркума має протизапальну, антиканцерогенну дію та стимулює самоочищення клітин.

Читайте також: Як правильно обирати полуницю: корисні поради