Архів
Курси валют
Погода
+12°
+22° +22°
  • завтра
    +22° / +14°
  • п’ятниця
    +22° / +14°
  • субота
    +22° / +14°
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

"Золотий" запас коньячних спиртів України зберігається в Одесі

Історія коньяку бере початок у Франції, а в Україні першими виробляти цей напій стала родина Шустових. Зараз благородні традиції династії продовжує Одеський коньячний завод.

Майстерність виробництва коньяку тут виточена десятиліттями. Адже завод є найстарішим підприємством коньячної галузі України. І до 1956 року він залишався єдиним виробником напою в країні.

Його виноградники розташовані у селищі Велика долина під Одесою. Там на тисячі гектарах землі вирощують елітні сорти винограду, з яких згодом виготовляють фірмові коньяки Шустова.

Одеський завод є підприємством повного циклу виробництва. Тут працюють лише за класичною – шарантською – технологією. Саме у Шаранті – унікальному районі на заході Франції – колись винайшли аламбік – пристрій для дистиляції коньячного спирту. Його конструкція настільки вдала, що от уже кілька століть залишається незмінною. А Шаранта до сьогодні визнана найкращим виробником дистиляційного обладнання у світі.

На одеському заводі є 16 оригінальних шарантських аламбіків. Усі вони справжні витвори технологічного мистецтва. Кожен аламбік тут має власне ім'я – Наталі, Ніколь, Жулі – так їх назвали французи, які привезли обладнання в Україну.

Читайте також: Сучасні традиції М. Л. Шустова

У сезон дистиляції на заводі переганяють до тисячі літрів абсолютного алкоголю на добу. Настоюють спирти традиційно в дубових бочках. Аби коньяк зістарився правильно, йому потрібний контакт з повітрям. Деревина, з якої виготовляють бочки, чудово для цього підходить. Проникаючи в пори дерева, спирт насичується великою кількістю ароматів і смаків.

У парку заводу більше 15 тисяч бочок різного віку. У них зберігається "золотий" запас коньячних спиртів України. Його вважають найбільшим у СНД. А найстаршому спирту скоро виповниться 50 років.

Високу майстерність у виробництві коньяку регулярно відзначають за кордоном. 2012 року Європейська бізнес-асамблея визнала завод найкращим коньячним підприємством Європи.

Одеський завод – це місце, де відчувається нерозривний зв’язок поколінь і цілих династій майстрів, які створюють благородні коньяки Шустова. Адже саме тут – традиції та технології перетворились на справжнє мистецтво.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук