Як відомо Стросс-Кана заарештували 14 травня за підозрою в згвалтуванні покоївки нью-йоркського готелю "Софітель". Він провів кілька днів у в’язниці, потім звинувачення проти нього були зняті, проте він позбувся поста глави МВФ і не зміг брати участь у виборах президента Франції.

Адвокат екс-глави МВФ Вільям Тейлор висловлює припущення, що Стросс-Кан став жертвою цілеспрямованої акції через те, що збирався скласти конкуренцію чинному главі Франції Ніколя Саркозі на президентських виборах. Зокрема, юрист висуває версію про те, що мобільний телефон Стросс-Кана був зламаний: він посилається на неназвані джерела, близькі до екс-глави МВФ, за словами яких текстове повідомлення, передане екс-главою МВФ дружині в день арешту, було нібито перехоплено і прочитано в штабі партії Саркозі в Парижі.

Камери зовнішнього спостереження готелю зафіксували поряд з покоївкою двох співробітників готелю, які нібито радісно сприйняли звістку про приїзд поліції. На думку Тейлора, є "серйозні питання, що стосуються поведінки посадових осіб" в готелі "Софітель".

Адміністрація готелю поки що не коментує заяви адвоката. У свою чергу, адвокат покоївки, яка звинуватила екс-главу МВФ в згвалтуванні, назвав твердження про те, що його клієнтка є частиною урядової змови, "безглуздими і безвідповідальними".