За інформацією джерела DT.ua в секретаріаті Кабміну, прем’єр відзначив, що згадані в поданні члени уряду продовжать виконувати свої обов'язки, поки Віктор Янукович не вирішить їхню подальшу долю. Та не зазначив, чи фігурує у списку його прізвище. Джерело повідомляє, що сам Азаров також згадується у поданні.

Крім Азарова у списку, зокрема: віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко (№3 у списку ПР) і віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков (№8 у списку ПР) , а також глава Міносвіти Дмитро Табачник (№11 у списку ПР), глава Мін'юсту Олександр Лавринович (№12 у списку ПР) й міністр ЖКГ Анатолій Близнюк (№15 у списку ПР).

А от обрані по одномандатному окрузі міністр економіки Петро Порошенко (округ №12, Вінницька область) і глава МНС Віктор Балога (округ №69, Закарпатська область) повинні особисто написати заяви про своє звільнення.

Джерело додає, що один із чинних міністрів один з діючих міністрів, якого обрали до нової Ради, вже написав таку заяву відразу після оголошення ЦВК офіційних результатів виборів.

До слова, керівник Центрального виборчого штабу ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов вважає, що опозиції, з часом вдасться переформатувати більшість у новому парламенті на свою користь.