Міністерством внутрішніх справ та держфінінспекцією зафіксовано чимало порушень впродовж року, зокрема найбільш резонансні у Харківській області та у деяких районах тарифи на енергопостачання чи електроенергію зросли майже на 300%.

Порушення зафіксували у Черкаській, Тернопільській, Івано-Франківській, Київській та інших областях. Зокрема за інформацією МВС впродовж минулого року викрили три тисячі злочинів, які були пов’язані з житлово-комунальним господарством та тарифоутворенням. З них третина це службові порушення працівниками цієї сфери. І 500 злочинів щодо розкрадання бюджетних коштів, які йдуть на дотації цієї сфери.

До кримінальної відповідальності притягнули 782 особи. З них 88 людей мали відношення до несанкціонованого підвищення тарифів.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив міністрові регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолію Близнюку направляти йому матеріали за фактами необгрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Для цього створили робочу групу, до якої увійшли фахівці міненергетики , МНС, МВС та інші.